האדריכל יפתח יששכרוב, מעצבת הפנים יערה פרדו, ו24 תלמידים בודקים צורת מגורים חדשה ברחוב כצנלסון בגבעתיים.
התלמידים הכינו תכניות בליווי אילוסטרציות צבעוניות של התערבות במבנה קיים, המאחד את הפרטי והציבורי ויוצק בו משמעות חדשה. לצד צילום של בניין קיים ומוכר.
באפן זה הם מחפשים לחולל שינויי במרקם ובפעילות העירונית, להעשירם ולטעון אותם בחוויות חדשות.
ספריה ציבורית, פארק אורבני, שוק אוכל, בית כנסת, בית אבות, מעונות סטודנטים, גן ילדים, חללי תצוגה לאמנות, בית למגורי אמנים, ובית כסיפור אישי של דייריו, משנים את משמעותם כשהנם משולבים בחזיתות של בתים המתנשאים לגובה של ארבע קומות ומאוכלסים בה בעת בתושבי הרחוב.
המסר הרענן, מורכב ממיצב לוחות סטנדרטיים המוצבים בין דוכנים, שולחנות בתי-קפה, בקדמת עצים עבי גזע, ובצידי כניסות לבתים ברחוב, ומקשים במידת מה על המעבר הטבעי ברחוב העמוס לעייפה.
בפועל, מבט לאורך הרחוב מצדו המערבי אל צידו המזרחי, יגלה שורה ארוכה של צילומי בנייני הרחוב, וטקסטים הקשורים לצדה המוסתר של היחידה. המתבונן ממזרח הרחוב, מבחין בשורת הדמיות המחשב בלבד.
כמתבוננת, הצעתי האלטרנטיבית לפרויקט זה המוצב ליד המבנים האקטואליים:
לגבי המראה והתוכן,
לכלול טקסט המסביר את השינוי והחדש ואת ההדמיות הממוחשבות בלבד.
האחדת הנ'ל בהדבקת האינפורמציה בשני צדיה הפנימיים של כל יחידה.
יצירת חללים המקיימים פגישה אינטימית עם כל מושא התייחסות, שדורשים עצירה מתכנסת ליד כל יחידה.
לגבי המהות,
כמעצבים של חללי מגורים בעתיד, הצעתי היא לאתגר את המשתתפים ולבחור את אחד הפרויקטים המשתתפים לביצוע בפועל. רצויי לערב את העירייה וגורמים כלכליים לעזור בישומו של אותו פרויקט. באפן זה ילמדו הסטודנטים איך ניתן לבצע תכניות בעלות משמעות ולא רק לחלום עליהן.
רשימת משתתפי התערוכה מיקרואורבניזם |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה